Blancolån

Här kan du få information om de lite större lån som finns. Ett annat ord för större lån är blancolån. Man kan låna upp till 350 000 kr i 12 år. På dessa blancolån tillkommer det alltid ränta och uppläggningsavgifter. Man ska inte ha några betalningsanmärkningar, du ska vara myndig för att ta ett privatlån. Om man vill lösa in dyra lån, går det också på vissa av långivare som finns i listan nedan.

Långivare (9)

Rösta
Belopp 5000 - 500 000 kr
Löptid 1-15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Nej
Rösta
Belopp 3000 - 25 000 kr
Löptid 1-5 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Nej
Rösta
Belopp 10 000 - 400 000 kr
Löptid 2 - 15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Löptid 2-15 år
Effektiv ränta
Årsränta 2,95 % - 29,95 %
Samla lån Nej
Rösta
Belopp 5000 - 500 000 kr
Löptid 1-15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 10 000 - 40 000 kr
Löptid 1 - 6 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Nej
Rösta
Belopp 10000 - 500 000 kr
Löptid 1-15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 25 000 - 350 000 kr
Löptid 2-12 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 10 000 - 300 000 kr
Löptid 1-12 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja

Blancolån

Ett blancolån, ibland även kallat privatlån, är ett större lån utan säkerhet. Detta betyder att du inte behöver säkra lånet med exempelvis ditt hus och du bestämmer även helt själv vad dina pengar ska gå till. Med hjälp av ett blancolån kan du låna upp till 350 000 kronor och betala av i upp till 12 år, till skillnad från snabblån där summorna brukar vara mycket lägre och återbetalningstiden mycket kortare. Det finns även blancolån som låter dig låna mer pengar än 350 000 kronor.

När du kan behöva ett blancolån

Eftersom du själv får bestämma vad dina pengar ska gå till så finns det många anledningar till att ta just ett blancolån. Med hjälp av stora summor pengar att låna så finns det även mycket som ett lån kan täcka. Kanske behöver du en ny bil, köpa en lägenhet, renovera hemmet, planera ett bröllop eller köpa en ny dator som klarar av dina arbetsuppgifter? Det händer ofta att vi behöver större saker som inte våra egna pengar räcker till och då kan ett blancolån hjälpa dig nästan direkt. Du kan se det som att istället för att spara ihop pengar varje månad till att få råd med din renovering så kan du ta ett lån nu och istället betala tillbaka det som du ändå tänkte spara varje månad, efteråt. Om du även lyckas hitta ett blancolån med bra förutsättningar behöver skillnaden i kostnad inte heller bli jättestor.

Hitta ett blancolån som passar dig

En av de stora skillnaderna på blancolån är räntesatserna. Räntan bestäms över hur dina förutsättningar för återbetalning ser ut, det vill säga hur snabbt du kan återbetala och hur mycket du kan återbetala varje månad. En individuell ränta kan variera stort och därmed påverka din totala kostnad i slutändan. Tänk på att ju snabbare du kan betala tillbaka, desto billigare blir det. Förutom räntesatser och lånesumma så finns det även andra saker att tänka över innan du väljer ett blancolån. För det första är det viktigt att inte låna mer än du behöver, kolla om långivarna erbjuder ett låneskydd ifall du skulle råka bli arbetslös eller få svårt att betala tillbaka pengarna och om det tillkommer några extra kostnader. Försök också att förhandla dina lån så att du får de bästa förutsättningarna för dig och din ekonomi.

Jämför dina blancolån här

För dig med betalningsanmärkningar finns det fortfarande möjlighet att ta ett lån då många långivare istället kollar på hur din nuvarande ekonomi ser ut. En kreditupplysning kan även påverka din räntesats, och om du har betalningsanmärkningar så kan räntan bli hög då långivarna tar på sig en större risk. För att hitta det lån som passar dig och din ekonomiska situation bäst så kan du smidigt jämföra olika långivare hos oss. Här ser du flera långivare och deras krav tydligt, något som ger dig en bättre översikt och kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dig.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!