Låna med bankID

Det var inte alltför många år sedan som en låneansökan tog väldigt lång tid. Du var tvungen att besöka eller ringa banken för att få ett låneerbjudande. Papper skulle tas emot, läsas igenom, skrivas på och skickas tillbaka. Hanteringen skulle ge manuellt och allt som allt kunde det ta flera veckor innan du fick ett svar. Tursamt nog är det mycket lättare att låna pengar idag. En säkerhetstjänst som har förenklat vardagen för alla som vill kunna legitimera sig snabbt på nätet är BankID.

Långivare (6)

Rösta
Belopp 1000 - 10 000 kr
Löptid 33 dagar - 6 mån
Kostnad -
Eff. ränta 73 % - 2343%
Uppl. avgift 300 kr
Rösta
Belopp 5000 - 30 000 kr
Löptid 1-12 mån
Kostnad -
Eff. ränta 65,83 %
Uppl. avgift 295 kr
Rösta
Belopp 1000 - 30 000 kr
Löptid Flexibel återbetalning
Kostnad -
Eff. ränta 53,12 - 84,11 %
Uppl. avgift 280 kr
Rösta
Belopp 1000 - 30 000 kr
Löptid Flexibel
Kostnad -
Eff. ränta 53,12 - 84,23 %
Uppl. avgift 280 kr
Rösta
Belopp 3000 - 25 000 kr
Löptid 1-5 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Nej
Rösta
Belopp 10 000 - 400 000 kr
Löptid 2 - 15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja

Vad är BankID?

BankID är resultat av ett samarbete mellan flera banker. Det utvecklas och förvaltas av Finansiell ID-Teknik BID AB. Det har funnits flera sätt att använda sig av just BankID för att identifiera sig, bland annat genom ett kort eller en fil på datorn. Idag är det vanligt att man använder en app på mobilen för att identifiera sig med sitt BankID. De flesta banker i Sverige erbjuder idag möjligheten att logga in på sitt konto med hjälp av Mobilt BankID.

Hur kan detta hjälpa mig när jag vill ansöka om ett lån?

För att långivaren som du ansöker om ett lån hos ska kunna godkänna din ansökan och skicka iväg pengarna till dig måste du skriva på skuldebrevet. Skuldebrevet är själva avtalet som visar ur mycket du ska låna, till vilken ränta, löptid och allt annat som gäller för själva lånet. Genom att använda ditt BankID kan du skicka iväg din påskrift digitalt, något som gör hela processen mycket snabbare än vanligt. Det är tack vare BankID som många långivare kan erbjuda direktutbetalning.

Kostar det något att använda ett BankID?

Nej, det är helt kostnadsfritt. En förutsättning för att kunna använda BankID är att du har ett konto hos en av de banker som erbjuder just denna tjänst. Själva kontot kan ha en kostnad, vilket på sätt och vis blir kostnaden för att använda BankID. Eftersom du måste ha ett konto för att kunna ta emot pengar och för att göra många andra typer av ärenden så brukar inte denna kostnad räknas med.

Hur skaffar jag ett BankID till mobilen?

Att skaffa BankID är enkelt. Du laddar ned filen genom att logga in på ditt bankkonto och hitta fliken där det står just BankID. Därefter följer du instruktionerna. Det vanligaste är att man laddar ned den digitala identifikationen till mobilen genom en app. Denna app fungerar hos de allra flesta smartphones på marknaden idag. Appen, som också utvecklas och erbjuds av företaget Finansiell ID-Teknik BID AB, finns att hitta både för iOS, Android och andra mobila operativsystem. Den kostar ingenting att ladda ned. Även värt att notera att du måste ha tillgång till internet för att kunna använda BankID, det gäller både för datorn och för mobilen.

Erbjuder alla långivare möjligheten att identifiera sig med BankID?

Den allra största majoriteten av dagens långivare erbjuder denna möjlighet. De som inte gör det jobbar säkerligen stenhårt för att också kunna göra det eftersom det bara finns fördelar med detta från långivarens perspektiv.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!