Förlänga lån

Det är en fördel om man behöver förlänga sitt lån, eftersom det kan bli att de inte får någon lön innan dessa pengar ska vara återbetalt. Då har du möjlighet att förlänga ditt lån mot en kostnad. Man kan förlänga tiden med 14 eller 30 dagar som är vanligaste. Man ska helst kontakta den långivaren om man har problem med att betala tillbaka. Då är det faktiskt möjligt att du kan förlänga. Bara kontakta långivarens kundtjänst.

Hur förlänger man lånet?

Det är enkelt och går smidigt att förlänga snabblån. På fakturan som man har fått efter man har fått lånet utbetalt. Där står det till vilket plusgiro/bankgiro som du ska betala till när det gäller förlängningen. Väljer du att betala via din internetbank, gör du som det står på fakturan. Om du annars går till ett bankkontor, då tar du med dig fakturan.

Långivare (1)

4/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 5000 - 50 000 kr
Löptid 30 dagar - 12 mån
Kostnad -
Eff. ränta 218,30 %
Uppl. avgift 0 kr

Förlängning av lån

Att ta ett smslån när ekonomin kniper är absolut inget fel. Det kan hända att du har drabbats av oväntade situationer som behöver lösas snabbt och du inte har ett sparkonto som kan täcka allt. Oavsett hur din situation ser ut så kan oförutsägbara saker hända som sätter dig i en jobbig situation. Det kan även hända att du bara behöver lite extra pengar fram tills nästa lön kommer, eller att ha en buffert när du ska ut och resan. Oavsett hur stor eller liten summan är, eller varför du behöver den, så kan smslån fås både snabbt och enkelt. Och med snabbt så menar vi riktigt snabbt. Du söker enkelt ett smslån, även kallat snabblån, online bland de företag som finns genom att fylla i dina uppgifter. Du identifierar dig med dig BankID som är lätt att ladda ner till mobilen och du får snabbt svar på ifall lånet har godkänts eller inte. Så fort detta har skett så har du pengarna tillgodo på ditt konto att använda till exakt vad du vill.

Snabblån såsom smslån är smidigt och kostar oftast inte särskilt mycket. Många långivare kräver ingen ansökningsavgift och om du har tur kan du även hitta långivare med låg räntesats, och ibland till och med ingen alls under den första perioden. Det är såklart alltid som mest lönsammast att betala tillbaka så fort som möjligt, men du kan även få en längre tid på dig. Känner du dock under din återbetalningstid att dina pengar inte räcker så har du ofta möjlighet att förlänga ditt lån, och få längre tid på dig att återbetala. Detta kan vara positivt de gånger pengarna sinar, så du slipper ta ytterligare lån för att täcka det lån du redan har, eller råka gå över tiden.

Positiva fördelar med att förlänga sitt lån

Smslån är relativt billigt, men kan som många andra lån bli kostsamma om du inte betalar tillbaka dem i tid. Känner du under din betalningsperiod att din ekonomi inte räcker till så är det allra bäst att skjuta upp sista betalningsdatumet. Annars kan summan lätt skena iväg och bli så pass dyr att det inte alls lönade sig med att ha tagit ett lån från allra första början. Se till att hålla koll på din återbetalningstid och ta kontakt med ditt företag om du känner att det inte känns hållbart.

Det positiva med att skjuta upp lånet är att du slipper betalningspåminnelser som adderar en straffavgift, eller i värsta fall en betalningsanmärkning. Straffavgifter ökar snabbt på din återbetalningssumma och det blir lätt att tappa både kontroll och hopp. Många företag låter dig skjuta upp datumet och det blir därför lättare att hålla sig långt ovanför ytan. Skulle du dessutom råka på en betalningsanmärkning kan detta påverka ditt framtida kreditvärde och kanske ge dig svårigheter att ta lån igen i framtiden. Se till att följa din återbetalningsplan så gott det går, och tveka inte att leta efter en positiv lösning om du känner att det inte funkar. Även om räntan kan gå upp så tjänar du mycket mer på att förlänga än att låta lånet ligga.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!