Låna räntefritt

Många snabblån-företag erbjuder att man kan låna räntefritt i 30-90 dagar. Finns några där man kan låna i 15 dagar. Finns också att man kan förlänga sitt lån, men oftast är det 30 dagar som gäller. Man kan låna 500 kr – 2000 kr räntefritt första gången.

Räntefria snabblån betyder att du endast betalar tillbaka det du har lånat. Inga kostnader alls. Det är främst det många är ute efter, alternativt låg ränta.

Långivare (2)

Rösta
Belopp 3000 - 25 000 kr
Löptid 5 - 24 mån
Kostnad -
Eff. ränta 29.54 - 1,177 %
Uppl. avgift 0 kr
4/5 i betyg (1 röster)
Rösta
Belopp 5000 - 50 000 kr
Löptid 30 dagar - 12 mån
Kostnad -
Eff. ränta 218,30 %
Uppl. avgift 0 kr

Dagens marknad är fylld till bredden och höjden med långivare. För dig som vill ta ett lån är detta bara bra eftersom de både ger dig fler valmöjligheten plus att det tvingar långivarna att konkurrera med varandra för att få dig som kund. En trevlig effekt av marknadsläget är att det numera finns många bra erbjudanden att hitta. Det är inte ovanligt att olika långivare erbjuder möjligheten att låna räntefritt.

Vad är ett räntefritt lån?

Ett räntefritt lån innebär att det inte finns någon procentuell ränta på lånet. Det kan dock fortfarande förekomma olika avgifter och kostnader. Räntefritt betyder med andra ord inte alltid kostnadsfritt. Dessa kostnader handlar oftast om uppläggningsavgift, aviavgift och eventuellt andra hanteringskostnader. Dessa kostnader får inte vara hur stora som helst. När banken JAK erbjöd räntefria lån visade de sig att de hade en kostnad som motsvarade mellan tre till fyra procent och som i princip fungerade precis som den vanliga räntan. Detta fick Konsumentombudsmannen att reagera och banken förbjöds att marknadsföra detta erbjudande som räntefritt. Kostnaderna får alltså inte vara orimligt höga.

Räntefria lån utan kostnader

De är värt att notera att det finns erbjudanden som är både räntefria och kostnadsfria. Det handlar om lån som oftast bara erbjuds till nya kunder som lånar för första gången. Det finns även andra saker att hålla koll på om du vill kunna använda dig av ett räntefritt lån. Det viktigaste är den räntefria perioden.

Vad innebär räntefri period?

Det är helt enkelt den period då du slipper betala ränta för lånet. Det räntefria lånet är med andra ord inte räntefritt för alltid. Denna räntefria period kan vara 14 dagar, 30 dagar eller ännu längre. Så länge du betalar inom denna tidsperiod slipper du betala ränta. Du kan dock fortfarande behöva betala andra kostnader om det skulle finnas några sådana.

Hur kan jag låna räntefritt?

Ett enkelt sätt att hitta räntefria lån är genom att använda dig av vår tjänst. Du kan utan problem jämföra olika kostnader, löptider och de räntefria perioderna. Se till att du faktiskt kan betala tillbaka inom den räntefria perioder eftersom det kan finnas flera olika kostnader för den som inte betalar i tid.

Vem erbjuder räntefria lån?

Det är ganska många långivare som erbjuder räntefria lån idag. Vi har samlat ihop ett flertal av dessa aktörer. Så fort det kommer nya så läggs dessa till i vår lista också. Om du undrar varför långivare erbjuder räntefria lån så är svaret enkelt. Har du väl använt dig av deras tjänster en gång så ökar sannolikheten att du gör det igen. Dessutom får långivaren möjlighet att skicka erbjudanden och reklam till dig.

Oavsett om du söker räntefria lån eller någon annan typ av SMS-lån eller snabblån så kan du använda dig av vår hemsida för att enkelt jämföra dessa. Se till att du gör ett välinformerat val nästa gång du tar ett lån. Vi hjälper dig ha koll på allt du behöver veta för att kunna ta ett lån på ett snabbt och smidigt sätt.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!