Samla lån

Att samla sina lån är ett vanligt begrepp inom lånevärlden. Det betyder i korthet att du betalar av dina lån med ett större lån. Det kanske inte låter som en bra idé att byta ett lån med ett annat men faktum är att det finns pengar att spara på att samla sina lån. Vi går igenom vad som händer när du samlar dina lån, vad du kan tänka på och hur vi kan hjälpa dig att göra detta på ett snabbt och smidigt sätt.

Långivare (4)

Rösta
Belopp 10 000 - 400 000 kr
Löptid 2 - 15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 5000 - 500 000 kr
Löptid 1-15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 10000 - 500 000 kr
Löptid 1-15 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja
Rösta
Belopp 25 000 - 350 000 kr
Löptid 2-12 år
Effektiv ränta
Årsränta
Samla lån Ja

Ta ett blancolån för att samla dina lån

Ett lån kan se ut på många olika sätt. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett SMS-lån eller ett billån utan kan vara en skuld som du samlat på dig när du använde ditt kreditkort. Lån kan dessutom innehålla olika typer av kostnader. Först och främst har du räntan, vilket är en procentuell kostnad som skiljer sig från lån till lån. Kreditkortet kan ha en ganska hög ränta, billånet en relativt hög ränta och bostadslånet en låg ränta. Förutom räntan så kan det även finnas aviavgifter och andra administrativa avgifter. En aviavgift är en avgift som tillkommer utöver lånet och som är baserad på varje faktura som skickas ut. Detta är bara några av de kostnader som kan finnas hos ett lån.

Samla lån för att betala mindre varje månad

Poängen med att samla dina lån är att dra ned dina kostnader. Istället för att betala tio olika separata långivare med olika villkor, ränta och avgifter kan du betala en långivare med en lägre ränta och lite mer fördelaktiga villkor. Du betalar alltså av alla dessa mindre lån direkt med hjälp av ett större lån.

För långivaren är det alltid attraktivt när en låntagare vill samla sina lån. Det beror på att lånet så gott som alltid kommer att vara ganska stort och dessutom kommer långivaren att få en bättre ekonomi på köpet, något som sänker risken för att lånet inte återbetalas i tid. Du tar ett vanligt blancolån hos den nya långivaren och säkerställer att räntan och avgifterna är tillräckligt låga för att sänka dina avgifter.

Det är just detta som är hemligheten bakom att samla lån. Det är ingen idé att betala ut alla mindre lån om din nya månadskostnad blir högre. Du kanske sparar tid men du sparar verkligen inte pengar. Dessutom kan räntorna och avgifterna skilja sig väsentligt mellan olika långivare. Med vår hjälp kan du enkelt jämföra olika lån och långivare. På så sätt blir det enklare för dig att jämföra ett blancolån med ett annat och ansöka hos de aktörer som du anser passar dig bäst.

Få en bättre ekonomi på ett enkelt sätt

Att samla sina lån är en smart metod att använda sig av för att dra ned sina kostnader. Undvik att betala onödiga kostnader till en mängd olika långivare. Använd dig av vår hemsida för att både jämföra och ansöka om olika lån. Du klickar bara på länken för att ta dig vidare till långivarens ansökningssida.

You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!